Fragmenten

The Colour White | Wit is ook een kleur

Sunny Bergman wants to find out why many white people feel treated unfairly when it comes to racism and white privilege.

regie: Sunny Bergman
montage: Milika de Jonge, Jurjen Blick
© De Familie 2016


With love from Russia

Het grenzeloos verlangen om een baby te krijgen brengt zowel een Nederlands echtpaar als een Noorse single voor anonieme eicel- en embryodonatie naar een kliniek in St. Petersburg. Vanuit verschillende perspectieven volgen we het proces van de maakbaarheid van een moderne familie; door de ogen van de wensouders, de jonge vrouwelijke arts en de eiceldonoren. Ze hebben allemaal hun wensen en dromen, worden die ook werkelijkheid?

regie: Jorien van Nes
montage: Milika de Jonge
© Submarine 2013


Tegenlicht afl. Money & Speed: Inside the Black Box

Een waargebeurde thriller die ons meeneemt naar het hart van onze geautomatiseerde financiële wereld. Aan de hand van gesprekken met direct betrokkenen en datavisualisaties tot in de milliseconde, een reconstructie van de snelste en diepste daling van de Amerikaanse beurzen ooit.

regie: Marije Meerman
montage: Rinze Schuurman
© VPRO 2011


De Slag om Nederland afl. 4 – 2013: De energiemiljarden

Teun van de Keuken en Roland Duong gaan op zoek naar de verdwenen energiemiljarden. Provincies hebben massaal hun aandelen in energiebedrijven Nuon en Essent verkocht. Dat leverde net zoveel op als Nederland een jaar later moet bezuinigen. Waar zijn die miljarden gebleven? De Slag om Nederland over het ministerie dat naar de pijpen danst van de energieproducenten.

regie: Nicole van Damme
montage: Milika de Jonge
© Appelbaum, VPRO 2013


Dus ik ben afl. 1 – 2012: Werk

De Britse filosoof Alain de Botton en de Italiaanse filosoof Michela Marzano verklaren onder meer het belang van werken voor onze identiteit. Wat doet werk met ons? En wij met ons werk?

regie: Leo Wentink
montage: Milika de Jonge
© Human 2012